ua
ru en
0800 33 1814
безкоштовно з усіх номерів
Головна
Блог
Як підібрати чоловічу косметику для волосся?

Як підібрати чоловічу косметику для волосся?

Як підібрати чоловічу косметику для волосся?

Косметика підбирається виходячи з багатьох факторів. Тип волосся, його характер, сама стрижка та укладка яку ви бажаєте отримати. Якщо загально, то існує 2 типи засобів: класичні (типу бріолін) і матові (паста, глина, гель, пудра, помада, тонік).

Бріолін це взагалі база класичних укладок. Назва його походить від французького слова brillant, що означає «блискучий».

Раніше його робили з карамелі та свинного жиру. Карамель склеювала волосся, а свиний жир надавав блиску. Очевидно, станом на сьогодні склад змінився, тепер він робиться на водній основі, але суть лишилася тією самою. Фіксація та блиск відповідні. 

Проте більшість сьогодні віддає перевагу матовим засобам, оскільки їх банально — не видно після нанесення. Та тут не все так просто, оскільки кожен засіб має свої властивості й тонкощі використання. Все залежить від того, який результат ви хочете отримати. Наприклад, паста дасть матовий ефект, пудра додасть об’єму, а сольовий спрей – текстури. Лак же закріпить результат.

Коротко зорієнтуємо по типах волосся та засобам, які найкраще допоможуть підкреслити їх сильні сторони:

Пряме

Головна перевага прямого волосся полягає в тому, що йому підійде практично будь-який засіб для укладки. Гель надасть волоссю вологого ефекту, в той час, як глина та віск забезпечують природний матовий фініш з дещо більшим об'ємом. До того ж ви завжди можете використовувати лак для волосся, щоб утримати щойно створену укладку на місці.

Кучеряве

Кучері найкраще виглядають, коли їх залишають вільними та пружними, тому їх власникам варто обирати засоби з низькою фіксацією, які просто дозволять вашим локонам робити свою справу. Наприклад, спрей з морською сіллю. Крім того, це чудовий варіант якщо у вас жирне волосся.

Густе

Чоловіки з густим волоссям завжди виглядають переконливо, особливо якщо це волосся доглянуте. Але водночас, вам знадобиться засіб з більш міцною фіксацією, щоб утримати ці пишні локони на місці. Тож помада або глина забезпечать необхідний результат.

Коротке

Практичність — головна перевага короткої стрижки. Так і у цьому випадку: більшість засобів для укладання підходить для чоловіків з короткою стрижкою, але варто зосередитися на засобах, які надають текстуру. Знову таки, кілька «пшиків» сольового спрею створять додаткову фіксацію та збережуть текстуру. Те, що треба.

Довге

А от коли волосся потрохи стає довшим, варто поступово відмовлятися від засобів, що забезпечують сильну фіксацію, і натомість зосередитися на засобах для догляду, такі як кондиціонер для волосся. Сироватки, олії та маски також можуть бути корисними для зволоження волосся і надання йому чудового вигляду. Але це уже трохи інша парафія, сьогодні ми все ж говоримо про інше.

Засобів для укладки існує з десяток, якщо не більше. Про все розказати неможливо, тому ми радимо звернутись за консультацією до професіоналів, а саме — на вулицю Золотоустівську, 24. Тут дбайливо підберуть той стайлінг, який підійде саме вашому типу волосся. В нашій команді є досвід роботу з усіма вище переліченими матеріалами, тож ми знаємо, про що говоримо. Чекаємо на тебе, друже!

 

Антон Колосов

Mr.Colt
22 березня 2024 року відкрився новий філіал на Оболоні біля метро Мінська
Подзвонити
Написати
Онлайн запис

Напишіть нам, використовуючи зручний вам сервіс

Viber Viber Viber Viber Whatsapp Whatsapp Messenger Messenger Telegram Telegram
0800 33 1814
безкоштовно з усіх номерів
ua
ru en